Every human being on earth, has the right to dream freely. Including, bastards, alcoholics and even idiots.

Melaba!

Bu blog'un yazarı, bu blog'la ilgili hiç bir şey vaad etmediği gibi, eşek sıpasının da tekidir. Bi hayrını görmezsiniz. Yaralı parmağa işemez yani. O derece...



Şunu söyleyerek başlıyorum, "Ben berbere gitmekten nefret ediyorum." Evet, zaman kaybı gibi geliyo. Ayrıca daha bir kere de berberden mutlu ayrılmış değilim. Türkiye'deki berberlerin %90'ı, sen ne anlatırsan anlat, o an televizyonda kimi gördüyse, hangi futbolcuyu seviyorsa o modeli yapar. Değirmendere'de ben 6 ay Owen saçıyla dolaştığımı bilirim. Sırf bu nedenlerden ötürü, artık yaptırıyorum 3 numara, oh mis!! Sıçma ihtimali yok. Berber değil makine kesiyo çünkü. Neyse, dağıttık mevzuyu..


Asıl anlatmak istediğim, ve merak ettiğim şey; berberlerdeki teknoloji merakı. Kesin dikkatinizi çekmiştir, Plazma televizyonsuz berber olmaz. Esnaf ve sanatkarlar odası ruhsat vermiyo heralde. Plazma'nın markaları zaten bomba. HİSTAİ, MOEL, HITACHI benim gördüklerim. Kafaları da çalışmıyo yani. Ulan HISTAI ne?? Plazma olum o. Hassas alet, teknoloji ister, kalite ister. Kanal değiştirirken patlıcak bigün beyninde, onu istiyosun sen.. Bi de kanal meselesi var tabi. Bunlar da Esnaf ve Sanatkarlar odasının 4/c maddesinin 12. bendinde belirtilmiştir:

" Berber dükkanlarında sadece karısı kızı bol klipler yayınlayan, mümkünse IQ'sü çift haneleri geçmeyen VJ'lerin bulunduğu, akla zarar NR1 TV, ViVA! ve KRAL TV izlenilebilir."

Yarım saat sürücek ya traş, dinle artık.. Funda Arar mı istersin, Funky-Pop tarzı zenciler mi istersin, trans-soul mu istersin. Beynin ezilmeden bırakmazlar. Neden? O sadece bir berber değil, aynı zamanda bir teknoloji aşığı. Çoktan koymuştur 7+1 ses sistemini. Sanki Nevizade'de birahane açıyo artis.


Bitti mi? Bitmedi. Bir berberin olmazsa olmazı nedir? Dokunmatik ekranlı, 35 megapiksel kameralı, 3 bantlı, 3G'li, 1400/1600 frekans aralığında çalışabilen cep telefonu. CEO ya. Lazım oluyodur. Lan olm senin neyine lan? Nabacan senin telefonunda uydu özelliği olsa-olmasa? Ben mühendis adamım hala Nokia 1100 kullanıyorum len. Yetiyo gayet. Hayır şundan da haberi yok, kullanmadığı özelliklerin parasını da veriyo.

Hem bi gün işin düşse, "Abi bi telefon edebilir miyim?" diye sorsan, kontürüm yok der. Telefon 1 milyarlık, kontürü yok. Bu ne yaman çelişkidir berber abi? Telefonun adam akıllı kullanacağın bi tane fonksiyonu var, onu da sen beceremiyon. Adamsın!



Zaten berberlerin efsane sözü, traşa başlamadn önce makası tarağa iki kere vurup, "Telefon neydi abicim senin?" olur. Bunu duydun ya, sağır-dilsiz taklidi yapsan farkmaz. Sony-Ericcson'un pazarlama müdürü gibi, piyasa analizi yapmak zorundasın.

Laptop sonra.. Televizyondan olmazsa, Laptop'tan açıyolar müziği. Böyle mor ışıklı falan.. Msn açık kenarda. Haspin allah..

Sonuç olarak birinin bu adamlara gerçekleri açıklaması gerektiğini düşünüyorum. "Abicim sizin teknolojiyle bu kadar işiniz yok, senin kullanman gereken en teknolojik alet traş makinasıdır. Makastı, taraktı bunlar zaten Tunç Çağı'nda bulunmuş şeyler. Biraz sakin olun, kazandığınız parayı çarçur etmeyin. Yazık günah.." demesi lazım.

Bi şey daha sorucam lan,

Niye sizin adınız hep Hızır oluyo??

Blog Widget by LinkWithin