Every human being on earth, has the right to dream freely. Including, bastards, alcoholics and even idiots.

Melaba!

Bu blog'un yazarı, bu blog'la ilgili hiç bir şey vaad etmediği gibi, eşek sıpasının da tekidir. Bi hayrını görmezsiniz. Yaralı parmağa işemez yani. O derece...


A.E.B.H.(Alemin En Baba Hergeleleri) vol. 1:

Vinnie Jones
İlk adamımız sitemizde de adı bol bol geçecek olan Vinnie Jones. Guy Ritchie hayranları çok yakından tanıyor zaten kendisini. Tanımayanlara tanıtalım istedim.

Adamımız 1965 yılında Watford'da doğuyor. Asıl mesleği futbol. Galler vatandaşı. Mevkiisi orta saha. Futbola başlamadan önce amele yamaklığı da yapmış. Sırasıyla Wealdstone, Holmsund, Wimbledon, Leeds United, Sheffield United, Chelsea, Wimbledon formları giymiş, QPR'da futbolu bırakmış.Futbol oynarken de zaten hergelenin tekiymiş. Roy Keane'den sonra en fazla oyundan atılma sıralamasında 12 kez ile ikinci sırada(Roy Keane'in 13). Oyuna girdikten sadece 3 saniye sonra kart görerek de Premier Lig'in başka bir rekorunu da kırmış kendisi. Ayrıca zamanının Tottenham oyuncusu Gary Stevens'ın da futbol hayatını bir ikili mücadele sonunda bitirmiştir. Kendisinin sunduğu Soccer's Hard Men adlı bir vidyoda da futbolda kendi gibi olan adamları toplamıştır ve bu videosu yüzünden FA tarafından 20.000 sterlin para cezası alıp futboldan da 3 yıllığına ihrac edilmiştir. Akabinde de futbolu bırakmıştır. Yukarıdaki resimde ise bir başka hergele Paul Gascoigne'nin(dosyası yolda) üzerinde bizim jargonda "erojen bölgeye cuccuk hareketi" olarak tanımlanan hareketin upgrade'li versiyonunu denerken görülüyor. Ayrıca kendinisin yazdığı "How To Break A Leg" isimli de bir kitabı vardır. Futbol camiası tarafından hiç sevilmediği ve medyanın çok üzerine geldiği günlerden birinde, ağzına silah dayayıp intahar etmek istemiş, köpeği havlayınca dikkati dağılmış ve bu kararından vazgeçmiş.

Anlayacağınız gibi, filmlerde canlandırdığı karakterler şans eseri ya da yönetmenin O'na verdiği roller değil. Hergele'nin içinde var. Yani bu adam futboldan sonra polis olmaya karar verse, işkence masasının 1 numaralı adamı olurmuş. Dilsiz adamı gibi bülbül gibi konuştururmuş hazret. Zaten Brad Pitt'e Alfie filmi öncesi sokak jargonu ve argo üzerine ders verdiğini Brad Pitt kendi açıklamıştır.

Kendisi evli, karısının adı Tanya. Tanya'ya Allah kolaylıklar versin diyoruz. 2 çocuğu var büyük olanı İngiltere Ordusu'nda. Irak'a gitmiş gelmiş.


Hergele dediğin böyle olmalı diyoruz ve beğenerek takip ettiğimiz Joss Stone'un albümünde kendi ağzından duyduğumuz bir sözüyle dosyamızı kapatıyoruz:

"You gotta have the balls to change!"

(Değişmek için ta.aklarınız olmalı!)

0 responses to "A.E.B.H."

Leave a Reply

Blog Widget by LinkWithin