Every human being on earth, has the right to dream freely. Including, bastards, alcoholics and even idiots.

Melaba!

Bu blog'un yazarı, bu blog'la ilgili hiç bir şey vaad etmediği gibi, eşek sıpasının da tekidir. Bi hayrını görmezsiniz. Yaralı parmağa işemez yani. O derece...


Cumartesi - Pazar Efes Pilsen One Love'daydım. Bilet fiyatları olsun, performanslar olsun, inanılmaz iyiydi. Tek problemi Santralİstanbul'un biraz uzakta (Eyüp'te) olması gibi gözükebilir fakat Taksim'den kalkan servisleri kullanarak gittik, çok da rahat gittik. Evden çıkıp Portecho'yu görmem yaklaşık 35 dakikamı aldı. Kadıköy'de olsa daha çok yola zaman harcardık hemen hemen. Portecho, Röyksopp hakkında daha çok şey yazıcam heralde de. Çok iyilerdi, adamlar mezarlığa gitseler ölüyü oynatırlar ama benim takıldığım başka bi nokta var.


Şimdi bira fiyatları normaldi. 5 TL. zaten festival dediğinde bira 5 TL olur. Daha da ucuza olmaz. Buraya kadar bi problem yok. Ama usta adamlar bira mojito diye bişey uydurmuşlar orda. Normal bildiğimiz, çok sevdiğimiz, sabahlara kadar içsek gene de doymayacağımız Mojito'nun Bacardi'yle değil de birayla yapılanı. Zaten bi yanda Bacardi, bi yanda bira. Tırt bişe olduğu direk belli oldu. Ama bunu 7 TL'den satıyolar. Tarifini veriyorum üstüne bi iki bişey daha söyliycem.

İçindekiler:
  • 4 çay kaşığı şeker
  • 6 çay kaşığı limon suyu(sıkma olması daha iyi olur. Koskoca Mojito'yu DOĞANAY LİMON SOSU'yla yapmıcan heralde)
  • 3 çeyrek bardak bira
  • 10 tane nane yaprağı
  • Az biraz buz (2 küp kadar)
Nane yapraklarını bardağa koyun. Şeker ve limon suyunu da ekleyin. Havan tokmağı gibi bişey lazım şimdi. Ezicez çünkü. Aman diyim annenizin sarımsak dövdüğü tokmağı kullanmayın. Bitersiniz. Patlayabilir bile. Hiç garantisi yok. Neyse dövüyoruz, çiğniyoruz iyice bu karışımı.Birayı da üstüne koyuyoruz. İstersen de buz atıyosun abicim bunun içine. Al sana Beer Mojito.

Ama mevzu bu değil. Normal bira ne kadar dedik. 5 TL di mi. Bu ne kadar 7 TL. 2 TL fark nerden geldi Tuncay Özilhan ve sayın Anadolu Grup Yönetim Kurulu Üyeleri? Madem ki mühendis olucaz. Hemen bi ufak çözümleme yapalım.

Normal Bira = 5 TL (fiyatına makul dedik.)

8 Limon = 2 TL (pazarda gördüm daha geçen cumartesi. Hem de nası limon böyle, Benim bile %70'im suysa onun banko %95'i su. Değil 6, 26 çay kaşığı limonsuyu çıkar bi tanesinden.)

Nane = Bedava. Toprakta yetişiyo lan nane. Gel buliyim bizim evin önündeki bahçeden.

Şeker = Dalga geçmeyin lan benle. Onun içine koyan şekerin fiyatını bulmak için ufacıcık bi dx parçası falan seçip de integral almamız gerekebilir. İhmal ediyorum. İtiraz eden varsa ben evden de getirirdim, söleselerdi.

Çeyrek limon kullanıldığını düşünelim. Ne kadar etti?

5 TL + 0,125 + 0 + 0 = 5.125 TL

Sırf bunlar bilmez, ne anlar la bunnar, diyerekten 1.875 TL haksız kazanç. Olmadı EPOL, olmadı Tuncay Özilhan, olmadı Pozitif.

1 response to "EPOL ve Beer Mojito İşleri"

  1. lime limon ile monin şurup fiyatlarınıda araştırırsan sanırım doğru sonuca ulaşırsın:))

    Unknown

Leave a Reply

Blog Widget by LinkWithin