Every human being on earth, has the right to dream freely. Including, bastards, alcoholics and even idiots.

Melaba!

Bu blog'un yazarı, bu blog'la ilgili hiç bir şey vaad etmediği gibi, eşek sıpasının da tekidir. Bi hayrını görmezsiniz. Yaralı parmağa işemez yani. O derece...


Geçenlerde, bizim mecliste konuşmuştuk. Bugün de dolmuşta duydum. Teşvikiye'den Taksim'e gidicem. Bindim dolmuşa. 2 kişi var önümdeki koltukta. Bişeyler anlatıyolar birbirlerine. Mevzu döndü dolaştı, Türk insanının misafirperverliğine geldi. Döndü dolaştı diyorum, çünkü o Teşvikiye dolmuşları lanet ettirebiliyo. 3. falan bindiyseniz, totalde 8 kişiyi bulup hareket etmek, tek başınayken dörtlüyü bulup okey'e oturmaktan daha zor. Bilen bilir. Neyse. Konuşan abilerden biri fularlı böyle, bi tanesinin üstünde saçma sapan bi tişört, modacı mı takılıyo nedir. Lan zaten adama sormazlar mı, "Hani marjinaldin, n'aabıyosun dolmuşta?" diye. O bambaşka mevzu. Bunlardan bi tanesi, söylediği cümlenin sonunda,
"Akdeniz insanıyız ya abi.. Ondan.." dedi. "Meh meh.." diye de güldü. Ulan kendimi düşündüm. Akdeniz insanı mıyım acaba diye. "Hmm, du bakayım.. Anne Bolu, Baba Bolu, ben Kocaeli... I-ıh." Ben değilmişim mesela. Bunu anlamam yaklaşık 3.5 saniyemi aldı. Çok basit bişey. Herkes maksimum 5 saniyede nerenin insanı olduğunu anlayabilir. O fularlı sığır da anlayabilir de.. Mevzu başka..




Var işte böyle bi kafa. Kimse "Karadeniz insanıyız ya abi. Kafamız az çalışır biraz." falan demek istemiyo heralde. Akdeniz insanı dedin miydi, İtalyan'la, İspanyol'la bir tutmuş oluyosun kendini. Sanki bi Akdeniz'li onlar. Tunus'da Akdeniz abicim. Mısır'ın da var Akdeniz'e kıyısı. Sence misafirperver mi lan onlar. Mısır'a git bakiyim bi, "Bu gece sizde kalabilir miyim" diye bi sor. Cüzdanından başka nelerini kaybediyosun. Bak yukarıda haritaya, ucundan g.tünden değen herkes Akdeniz insanı olsa.. Hey babam hey.. Libya var mesela. Sen biliyon mu Libya'yı, fularlı? Git valla adamın g.tünü keserler orda. "Ama, ama, Akdeniz? Misafirperver? Bu sızı? Aman yaleppi?" diye sayıklarsın sonra..

Hem artık bizde Akdeniz geni kaybolmuş gitmiş.. Nedir Akdeniz'li tipi? Siyah saç, çok esmer olmayan ten rengi, kara gözler falan. Artık bizim tipimiz böyle değil ki. Ben sana anlatayım Yeni Nesil Türk Genci'nin tipini. Kumral, ela gözlü, beyaz tenli.. Karışmış çünkü. Kuzey'den gelmişler, efenime söyliyim Güney'den gelmişler, Doğuydu, Batıydı derken, karma bi olayımız var şu an. Kimse nerden n'olduğunu bilmiyor.

Ulan zaten Zeytinyağı'nın kilosunun 25 milyon olduğu ülkeden Akdeniz ülkesi mi olurmuş? Bırah allaşkına...

Blog Widget by LinkWithin